PROGRAM MOTIVASI MENGGAPAI BINTANG

Comments Off on PROGRAM MOTIVASI MENGGAPAI BINTANG

Pada 15 Januari 2022, Unit Bimbingan dan Kaunseling telah menganjurkan satu program motivasi persediaan menghadapi peperiksaan iaitu, Program Motivasi Menggapai Bintang. Antara pelajar yang terlibat dalam program ini ialah pelajar yang menghadiri tuisyen dengan guru-guru subjek.

Program ini bertempatkan di Pusat Islam Syed Sheikh Al-Hadi. Antara teknik yang dikongsikan oleh UBK kepada para pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan ialah Teknik Energizer “Brain Gym”. Mereka juga memberi ceramah melalui tayangan slaid dan video yang berkaitan.

Dengan adanya program seperti ini, diharapkan anak-anak MMI sentiasa bersemangat dan bermotivasi untuk menuntut ilmu dan menduduki peperiksaan yang tidak lama lagi.

Ayuh bangkit anak-anak MMI!